Kirurgjia e hundës

Kirurgjia e hundës ka gëzuar gjithmonë një reputacion shumë të keq në mesin e popullatës.

Kur flasim për ndërhyrje në hundë te njerzit, na thuhet ndërhyrje mizore, traumatike, të dhimbshme, të ndjekur nga përplasje të gjata dhe matësa garzë brenda hundës, të cilat janë nxjerrë nga dhimbje të mëdha disa ditë pas operacionit.

E gjithë kjo ka kontribuar me kalimin e kohës për të bërë figurën e specialistit të otorino-s, një prej më të frikshëm në mesin e mjekëve.

Në realitet, për fat të mirë, ky imazh i takon të kaluarës: kirurgjia moderne e hundës ka pak të përbashkët me ndërhyrjet e vjetra.

Përgatitja adekuate e pacientit para operacionit, përdorimi me mençuri i ilaçit gjatë dhe pas operacionit, si dhe përdorimi i teknikave kirurgjikale jo-traumatike kanë bërë që kirurgjia e hundëve të jetë shumë më pak problematike se në të kaluarën.

Kirurgjia moderne e hundëve ka hyrë në epokën e KIRURGJISË MINI-INVAZIVE.

Dhimbja dhe sikleti për pacientët janë zvogëluar në minimum.

Në qendrën tonë kirurgjia e hundës kryhet nën anestezi të përgjithshme, pasi zgjohen shumica e pacientëve ndjejnë vetëm një dhimbje koke të lehtë, hunda është e mbyllur nga dy sponga të buta ngjyhet me ujë (pads MEROCEL), të cilat hiqen në ditën e shkarkimit, që është pas 24-48 orë.

Pas shkarkimit, pacienti nuk ka shenja të dukshme të operacionit: ai nuk është i fryrë dhe nuk ka plagë në fytyrë.

Rifillimi i punës është i shpejtë: mesatarisht është e mundur të rifilloni një aktivitet normal pas rreth 1 jave nga shkarkimi.

Vendos një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë të shënuara *