Këto janë tri operacione të ndryshme që mund të kryhen për veshin e mesëm.

Myringoplasty

Myringoplasty është një ndërhyrje për përforcimin e membranës timpanike.

Ossiculoplasty

Ossiculoplasty është një operacion për të korrigjuar problemet me eshtrat e vogla, të cilat janë përgjegjëse për transmetimin e tingullit nga daullja e veshit drejt veshit të brendshëm.

Tympanoplasty

Tympanoplasty është një operacion për të riparuar mekanizmin e dëgjimit në veshin e mesëm. Zakonisht përfshin riparimin e daulles së veshit dhe korrigjimin e ndonjë dëmtimi të eshtrave të vogla që luajnë një rol jetësor në procesin e dëgjimit.

Çfarë përfshin operacioni?

Ju do të kryeni operacionin nën një anestetikë të përgjithshme. Operacioni mund të kryhet në disa mënyra. Kirurgu mund të përdorë indin tuaj ose një material të pështatshëm për të riparuar problemin.

Kirurgu ndoshta do të duhet të bëjë një prerje (një prerje) prapa ose para veshit për të marrë një pamje të mirë të daulles së veshit. Një pjesë e indeve nga afër veshit përdoret nëse është e nevojshme për të riparuar çdo vrimë në daullen e veshit. Nëse kockat e vogla duhet të riparohen atëherë ose një kockë sintetike ose nganjëherë mund të përdoret pjesë e kockave tuaja. Indet vendosen me kujdes nga kirurgu ku me anën e një mikroskopi shikon ne detaje të hollesishme zonën përreth.

Kirurg gjithashtu mund të eksplorojë mastoidin (zgavrën e ajrit prapa veshit të mesëm) gjatë operacionit nëse dyshohet për infeksion.

Cilat janë rreziqet e operacionit?

Çdo anestetikë mbart një rrezik, por kjo është e vogël. Të gjitha operacionet mbartin një rrezik të vogël të gjakderdhjes gjatë ose pas operacionit. Ka rreziqe specifike të përfshira në të gjithë procedurën e kirurgjisë e veshit të mesëm:

  • Rreziku më i madh është se operacioni mund të jetë i pasuksesshëm - vrima në daullen e veshit nuk mund të shërohet, për shkak të mos përshtatshmërisë.
  • Dëgjimi nuk mund të përmirësohet më pas ose mund të përkeqësohet. Në raste jashtëzakonisht të rralla dëgjimi mund të humbasë.
  • Ju mund të ndiheni pak të pasigurt pas operacionit, por kjo zakonisht është e përkohshme. Shumë rrallë mund të ndodhë marramendje më e rëndë edhe pse përsëri kjo është e përkohshme.
  • Nervi që furnizon muskujt e fytyrës kalon përmes veshit të mesëm dhe ekziston një rrezik shumë i vogël për këtë lëndim të nervit që çon në dobësi të fytyrës.
  • Në rastet e një infeksioni mund të shkaktohet dhimbje. Kjo mund të rezultojë në dështimin e marrjes së transplantit dhe operacioni të jetë i pasuksesshëm.

Çfarë ndodh pas operacionit?

Deri sa kirurgu të ketë kontrolluar veshin tuaj nëse është shëruar, duhet të shmangni veprimet që vijojnë:

  • Çdo ushtrim dhe sport.
  • Lëvizjet e papritura të kokës.
  • Ngritja e peshave të rënda.
  • Teshtimat e fuqishme

Udhëtimet ajrore duhet të shmangen për dy muaj pas operacionit. Mjeku i familjes do të përcaktojë kohën dhe datën para se të largoheni.