Noti në pishinë dhe patologjia ORL

Notimi është një aktivitet shumë i shëndetshëm dhe zakonisht rekomandohet si një sport i përshtatshëm për të gjitha moshat.

Me kusht që të gëzoni shëndet të mirë në nivelin e ORL!

Ka në fakt një sërë patologjish ORL që pësojnë shtim të konsiderueshëm nëse pacienti që vuan atë praktikon notimin në pishinë.
Cilat janë shkaqet e problemit?

1) FAKTORËT KIMIK

Uji i pishinave, për të mbajtur veten kristalor dhe të shëndetshëm, duhet t'i nënshtrohet proceseve të FILTRIMIT dhe DISINFEKTIMIT.

Mënyra më e zakonshme e dezinfektimit të ujit është CHLORUS. Është në fakt një përvojë e zakonshme që kur hyni në një pishinë të brendshme ju goditet nga një erë e fortë e "zbardh", që është SODIUM HYPOCLORITIS për shkak të avullimit të substancave të quajtura kloraminë.

Klori është një kimik i fuqishëm që ka një veprim baktericid dhe korroziv.

Në fakt, në pishina të gjitha objektet metalike i nënshtrohen korrozionit të shpejtë dhe veshja zbardhet shpejt.

Doza e klorit monitorohet vazhdimisht nga stafi: shuma e nevojshme për të marrë ujë të pastër varion në varësi të disa parametrave, më të rëndësishmet prej të cilave janë TEMPERATURA UJORE dhe NUMRI I BAGNANIT.

Prandaj është e qartë se në pishinat e fëmijëve doza e klorit është mbajtur shumë e lartë (ujë të nxehtë dhe shumë fëmijë).

Klorina avullohet duke krijuar një gaz që fryhet në pishina brenda, për më tepër, uji i klorinuar që hyn në hundë dhe veshë shkakton një veprim irritues në mukozë, e cila është më intensive sa më e zgjatur është kontakti.

Le të shohim tani fotografitë kryesore morale të ORL që janë të shqetësuar nga noti në pishinë

  • riniti akut
  • sinozit akut dhe kronik
  • adenoiditis
  • otitis i jashtëm akut

Në rastin e sëmundjes aurikulare veprimi kimik i klorit përkeqësohet nga maceracioni i lëkurës së kanalit të shkaktuar nga uji që stanjacion pas banjës.

Natyrisht, fotografia është e ndryshme në rast se pishina është sanituar me sisteme moderne "kripë" ose "ozoni".

2) FAKTORËT FIZIK

Problemi fizik ka të bëjë me ndryshimet e temperaturës.

Uji i pishinës për notim konkurrues mbahen rreth 24-26 ° C ndërsa për "argëtim" në rreth 30 ° C.

Mos harroni se temperatura e trupit tonë është 36 ° C.

Si në fizikë, nxehtësia kalon gjithmonë nga trupi më i ngrohtë në atë më të ftohtë, duke u zhytur në ujë, ne "ngrohim" pishin, duke i dhënë ngrohtësinë trupit tonë.

Ky fenomen është më intensiv sa më i ulët është masa e personit, që do të thotë që fëmijët qetësohen shumë më shpejt se të rriturit.

Për këtë arsye pacientët, sidomos pacientët pediatrikë, me sëmundje të vazhdueshme të ftohjes, nuk duhet të marrin dush sepse, përveç PROBLEMIT KIMIK, edhe PROBLEMET FIZIKE, dhe të dyja do të ndihmonin për të parandaluar shërimin.

Vendos një koment

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë të shënuara *